Şahtere otu hangi hastalığa iyi gelir?

Şahtere otu vücudu terleterek toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Böylece karaciğer sağlığının korunmasına da yardımcı olur. Uygun dozlarda kullanıldığında mide ağrısı şikâyetlerinin giderilmesine yardımcı olur. Sedef hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır.

Şahtere otu çayı nasıl kullanılır?

Bir su bardağı sıcak suyun içine bir çay kaşığı şahtere otu atarak demlenip soğuk olarak içilebilir. Şahtere Otunun yaprakları ya da bitkinin toprak üstü kısımlarının tamamı kurutulduktan sonra sıcak suda haşlanarak çay ya da merhem şeklinde kullanılabilir. Bitkinin özsuyu haricen cilt hastalıklarına karşı kullanılır.

Şahtere nasıl bir bitki?

Latince ismi Fumaria Officinalis olan Şahtere otu ''Sarılık otu' veya “Yerçiçeği'' olarak da bilinir. Gelincikgiller familyasından bir bitki olup, ılıman iklimlerde yetişmekte ve yüzyıllardır başta Hindistan olmak üzere birçok ülkede Ayurvedik tıpta kullanılmaktadır.

Şahtere otu nasıl bir ottur?

Mayıs ayından başlamak suretiyle ekim ayına kadar şahtere otunun yaprakları, kökleri ve çiçekleri ayrı şekilde toplanarak kurutulur. Ülkenin birçok farklı bölgesinde yetişen ve çok yıllık bitki olarak öne çıkan bir ottur. Yaprakları ise mavimsi yeşil ile beraber mor rengi ile oldukça güzel bir görüntü oluşturur.

Şahtere otu uyuza iyi gelir mı?

Şahtere Otu Uyuza İyi Gelir mi? Egzama, sedef, kızarıklık, kaşıntı, akne ve uyuz gibi cilt hastalıklarda ve yaygın şikayetlerde güzel sonuçlar verebilmektedir. Roma döneminde kan temizlemek amacıyla kullanıldığı bilinmektedir.

Sinirli ot neye iyi gelir?

A ve C vitaminleri bakımından zengin olan sinir otu, defne yaprağı gibi vücudun demir ihtiyacını karşılamak için de gerekli içeriğe sahip bir bitkidir. Öksürük, tahrişli öksürük, bronşit, nefes darlığında tedavi amaçlı kullanılması sinirli otun faydaları arasındadır.

Şahtere bitkisi nerede yetişir?

Anavatanı Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Türkistan'dır. Ülkemizde hemen hemen her bölgede doğal koşullarda yetişir. Mavimsi yeşil renkteki çok çatallı yapraklarını taşıyamayarak yerlere doğru eğilir bir görünümdedir. Bahçelerde, tarlalarda ve otluk alanlarda rahatlıkla yetişen tek yıllık bir bitkidir.